Ρομποτική Αφαίρεση Κύστης Νεφρού

αφαίρεση κύστης νεφρούΜεγάλες απλές νεφρικές κύστεις του νεφρού, οι οποίες προκαλούν πιεστικά φαινόμενα στις νεφρικές κοιλότητες ή χρόνιο άλγος ή υπέρταση, λόγω πίεσης στα νεφρικά αγγεία, έχουν ένδειξη χειρουργικής αφαίρεσης. Η αφαίρεση κύστης νεφρού βρίσκει εφαρμογή πλέον και στη ρομποτικά υποβοηθούμενη χειρουργική, επέμβαση σύντομη, αναίμακτη, απλή, με μονοήμερη νοσηλεία και με άριστα αποτελέσματα από τη συγκεκριμένη χειρουργική ομάδα.

Η πιθανότητα μετάγγισης τέτοιων ασθενών σχεδόν είναι παρελθόν με αυτή την τεχνική. Καθότι δεν υπάρχει τομή σε αυτό το χειρουργείο, το οποίο πραγματοποιείται μέσω οπών, δεν υφίσταται μετεγχειρητικός πόνος και η επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες είναι εξαιρετικά ταχεία.

Η τρισδιάστατη άποψη του χειρουργικού πεδίου, η σταθερότητα και ακρίβεια των ρομποτικών βραχιόνων και οι πολλαπλοί άξονες κινήσεων προσφέρουν τα μέγιστα γι’ αυτή τη συγκεκριμένη επέμβαση, το δε κόστος έχει ελαττωθεί προσφέροντας πολύ λογικά οικονομικά πακέτα νοσηλείων.

Διαβάστε Ακόμη

Παθήσεις / Καρκίνος Νεφρών - Αίτια- Συμπτώματα-Θεραπεία

Ο καρκίνος του νεφρού μπορεί να τύχει ίασης, η οποία κατορθώνεται σχεδόν αποκλειστικά από τη ριζική χειρουργική εξαίρεσή του (ο νεφρός και ο όγκος του με όλο το περινεφρικό λίπος).