Ρομποτικό σύστημα Focal One

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΟΓΚΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ:

Η εξέλιξη της βιοτεχνολογίας έχει γνωρίσει παγκόσμια άνθηση στον τομέα της ουρολογίας. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε το ρομποτικό σύστημα Focal One. Όλοι γνωρίζουν ότι η ρομποτική χειρουργική τα τελευταία έτη, αποτελεί ένα χρήσιμο και μοναδικό όπλο στην αντιμετώπιση ογκολογικών παθήσεων του ουροποιητικού (καρκίνος προστάτη, νεφρού, ουροδόχου κύστης, κ.ά). Συνεχώς και με επιτυχία ανακαλύπτονται και κατασκευάζονται νέες εξελιγμένες μορφές ρομπότ, με σκοπό τη βελτίωση της αποθεραπείας και την αρτιότητα των επεμβάσεων, με τα καλύτερα ογκολογικά οφέλη, αλλά και με ποιοτική βελτίωση των συνθηκών ζωής των ασθενών.

Η νέα μοναδική απόκτηση στο κέντρο μας, όπου έχει πλέον όλη την τελευταία λέξη της σύγχρονης ρομποτικής δυναμικής στον προστάτη σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποτελεί η ρομποτικά υποβοηθούμενη ογκεκτομή του προστάτη, Focal One® HIFU (υψηλής συχνότητας υπέρηχοι). Αποτελεί την πρώτη ιατρική ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ συσκευή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την εστιακή θεραπεία του καρκίνου του προστάτη. Συνδυάζοντας όλες τις τελευταίες τεχνολογίες απεικόνισης και θεραπείας, μας δίνει την απάντηση σε όλες τις απαιτήσεις για ιδανική εστιακή θεραπεία: ακρίβεια και απεικόνιση της βλάβης με μαγνητική και υπερήχους, μη επεμβατική χειρουργική προσέγγιση, ακριβή και αποτελεσματική θεραπευτική ενέργεια και απεικόνιση επικύρωσης στο τέλος της θεραπείας.

Ρομποτικό σύστημα Focal One

Πρόσφατη εξέλιξη Focal One στην αντιμετώπιση των όγκων του ουροποιητικού…

Αντιμετωπίζει τον καρκίνο του προστάτη δημιουργώντας μια ακριβή και μη αναστρέψιμη νέκρωση πήξης του στοχευμένου ιστού διατηρώντας παράλληλα τον περιβάλλοντα ιστό. Δηλαδή, μέσω του ορθού, εκπέμπονται υψηλής συχνότητας υπέρηχοι στην εστία του καρκίνου, οι οποίοι ανεβάζουν τη θερμοκρασία στον όγκο στους 85 βαθμούς Κελσίου, νεκρώνοντας αυτόν. Αποτελεί ένα βέλτιστο συνδυασμό τεχνολογίας για ιδανική εστιακή αποτελεσματικότητα με ακριβείς ρομποτικές κινήσεις.

  1. Τα πλεονεκτήματα της εστιακής θεραπείας Focal One

• Ακριβής θεραπεία του διαγνωσμένου όγκου

• Διατήρηση της ποιότητας ζωής του ασθενούς

• Δυνατότητα να εκτελεστεί οποιαδήποτε άλλη θεραπεία αν χρειαστεί στο μέλλον

Pομποτικά υποβοηθούμενο σύστημα ογκεκτομή του προστάτη Focal One

Ρομποτικό σύστημα καρκίνου του προστάτη Focal One

Το Focal One δεν υποκαθιστά τη ρομποτική χειρουργική, αποτελεί όμως μια ιδανική θεραπεία διάσωσης του μη επιθετικού προστατικού καρκίνου.

Ενδείκνυται ειδικά σε:
– ασθενείς πιο προχωρημένης ηλικίας (>70 ετών), όπου όπως φαίνεται από μελέτες, η αποτελεσματικότητα του Focal One είναι τέτοια ώστε οι ασθενείς αυτοί δεν πρόκειται να απειληθούν από τον προστατικό καρκίνο στο υπόλοιπο της ζωής τους
– ασθενείς που δεν μπορούν να υποβληθούν στην πολύωρη και απαιτητική διαδικασία νάρκωσης της ρομποτικής, ενώ στο Focal One απαιτείται μικρός χρόνος νάρκωσης σε πιο εύκολη θέση αλλά επιπλέον μπορεί και να πραγματοποιηθεί με επισκληρίδια ή ραχιαία αναισθησία
– ασθενείς που έχουν προτιμήσει ακτινοβολία και όχι ριζική προστατεκτομή στο παρελθόν και τώρα παρουσιάζουν υποτροπή του καρκίνου. Αυτή η κατηγορία ασθενών είναι ιδανική για Focal One, διότι επέμβαση ριζικής πρστατεκτομής σε ακτινοβοληθέντα προστάτη ενέχει υψηλότατο κίνδυνο επιπλοκών

Ας σημειωθεί πως το Focal One απαιτεί μια συνεδρία και ο ασθενής εξέρχεται του νοσοκομείου την επόμενη μέρα. Άλλο πλεονέκτημα πέραν όλων των ανωτέρω, αποτελεί το γεγονός πως Focal One μπορεί να πραγματοποιηθεί στον ίδιο ασθενή ξανά αν τυχόν παρουσιάσει υποτροπή στο μέλλον (χειρουργείο και ακτινοθεραπεία γίνονται μόνο μια φορά).

Σε καμία περίπτωση η ρομποτική ριζική προστατεκτομή δεν μπορεί να υποκατασταθεί από καμία άλλη θεραπεία. Για τις κατηγορίες όμως των πιο πάνω ασθενών (πιο μεγάλοι ηλικιακά ασθενείς, δυσκολίες νάρκωσης, προηγηθείσα ακτινοθεραπεία) το Focal One αποτελεί την ιδανική λύση χωρίς νοσηρότητα κι επιπλοκές. Στο μέλλον τρέχουν μελέτες που μπορεί να αποδείξουν πως η εστιακή θεραπεία του καρκίνου προστάτη θα αποτελέσει την πρώτιστη και ιδανική θεραπεία εκλογής.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, πάντα πρωτοπόρος στην εξέλιξη της βιοτεχνολογίας και νέων τεχνικών, απέκτησε το ρομποτικό σύστημα Focal One και αποτελεί το πρώτο κέντρο καρκίνου προστάτη που παρέχει όλες τις εξελιγμένες θεραπείες σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ας σημειωθεί πως πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα περιστατικά καρκίνου προστάτη με Focal One με μεγάλη επιτυχία στο Ιατρικό Αθηνών, χωρίς επιπλοκές και με άριστα αποτελέσματα αναφορικά στην εξάλειψη του καρκίνου (εξάλειψη όγκου στη μαγνητική, δραματική πτώση του PSA).

Δρ. Γεώργιος Ν. Κυριάκου Διευθυντής Κέντρου Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογίας (Ρομποτικής/Λαπαροσκοπικής, Focal One) Έμμισθο Διδακτικό Μέλος Ιατρικής Σχολής Στρασβούργου (IRCAD/EITS)